Η βιβλιοθήκη του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1974 και βρίσκεται δίπλα από την κύρια είσοδο του, στο κεντρικό κτίριο.

Συλλογή
Η συλλογή της βιβλιοθήκης, καλύπτει τις ανάγκες κυρίως των φοιτητών που είναι οι κύριοι χρήστες της και εμπλουτίζεται συνεχώς με πληροφορίες και υλικό που έχουν σχέση με τα προγράμματα σπουδών του Ιδρύματος, τα ερευνητικά και ψυχαγωγικά ενδιαφέροντα των εκπαιδευτικών, καθώς και τα πολιτιστικά ενδιαφέροντα όλης της ευρύτερης Κοινότητας. Προσφέρει πρόσβαση στο πλήρες κείμενο περίπου 600 τίτλων Ηλεκτρονικών Βιβλίων (e-books) με θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων της κοινότητας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, υπάρχουν ειδικές συλλογές, οι οποίες περιλαμβάνουν άλλες μορφές υλικού, εκτός από βιβλία και περιοδικά, όπως π.χ. οπτικούς δίσκους (CD) μουσικής, πίνακες ζωγραφικής, ταινιοθήκη με κασέτες και οπτικούς δίσκους (DVD) κλπ.

Δανεισμός
Η βιβλιοθήκη δεν είναι δανειστική ως προς του εξωτερικούς χρήστες, παρά μόνο για τους φοιτητές και φοιτήτριες, (τακτικοί και όσοι σπουδάζουν στο Ίδρυμα μέσω διαφόρων προγραμμάτων ανταλλαγής) και το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του ιδρύματος. Παρόλα αυτά οι εξωτερικοί χρήστες μπορούν να μελετήσουν στον χώρο του αναγνωστηρίου ή να φωτοτυπήσουν το υλικό που επιθυμούν με τη χρήση προπληρωμένων μαγνητικών καρτών. Τέλος, έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που βρίσκονται εντός της βιβλιοθήκης.

Υπηρεσίες
Η βιβλιοθήκη για να μπορέσει να καλύψει τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες των μελών της έχει προχωρήσει στην ίδρυση κάποιων υπηρεσιών στήριξης και ενίσχυσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της ικανότητας των φοιτητών για έρευνα. Αυτά είναι τα εξής:

Σεμινάρια χρήσης Βιβλιοθήκης:
Είναι ένας κύκλος παρουσιάσεων που οργανώνεται στην αρχή κάθε εξαμήνου, κυρίως για τους πρωτοετείς φοιτητές, με στόχο τη γνωριμία και την εξοικείωση με το χώρο της βιβλιοθήκης και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

ΩΡΙΩΝ: Είναι ένας ηλεκτρονικός οδηγός που συμβάλλει στην εκπαίδευση των φοιτητών σε θέματα εντοπισμού και αξιολόγησης της πληροφορίας, συγγραφής εργασιών, λογοκλοπής και πνευματικών δικαιωμάτων.

Εγχειρίδιο χρήσης του OPAC(Online Public Access Catalog): Εγχειρίδιο με τις απαραίτητες οδηγίες χρήσης του ηλεκτρονικού καταλόγου της βιβλιοθήκης.

 Blackboard (Bb): Ηλεκτρονικό Μαθησιακό Περιβάλλον

Α.Μ.Ε.Α
Με στόχο την αποτελεσματικότερη πρόσβαση στο υλικό και στις υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης του Α.Τ.Ε.Ι.Θ. από περισσότερα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας σχεδιάζονται και αναπτύσσονται νέες υπηρεσίες προσβασιμότητας. Συγκεκριμένα:
  Δύο Βιβλιοθηκονόμοι από το προσωπικό, η Δέσποινα Βαΐλου, τηλ. 2310.791467, dvailou->lib.teithe.gr και Τριανταφυλλιά Τσούκα, τηλ. 2310791467, ftsouka->lib.teithe.gr έχουν καταρτιστεί στη Νοηματική γλώσσα επικοινωνίας και μπορούν να εξυπηρετήσουν άμεσα όποιον χρεάζεται.

  Επίσης, δύο Βιβλιοθηκονόμοι από το προσωπικό, η Δέσποινα Βαΐλου και ο Θεόφιλος Γκίνης, καθώς και μία Πληροφορικός, η Ελένη Φραγκιαδάκη έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια στήριξης Ατόμων με Προβλήματα Όρασης για Βιβλιοθήκες, τα οποία οργανώθηκαν από τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Τέλος, την πρόσβαση για ΑΜΕΑ με κινητικά προβλήματα διευκολύνει μηχανισμός υποστήριξης και ανέλκυσης αναπηρικών αμαξιδίων, παραπλεύρως της σκάλας, που οδηγεί στο Σπουδαστήριο της Σ.Δ.Ο.

Σπουδαστήριο ΣΔΟ
Το σπουδαστήριο λειτουργεί στον πρώτο όροφο του κτιρίου των τμημάτων Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης και Εμπορίας και Διαφήμισης και δημιουργήθηκε για να καλύπτει τις ανάγκες του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού και τους φοιτητές του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης.

Σπουδαστήριο Σ.Ε.Υ.Π.
Το Σπουδαστήριο της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) του Α.Τ.Ε.Ι. βρίσκεται στον 1ο όροφο του κτιρίου των τμημάτων Μαιευτικής και Βρεφονηπιοκομίας. Στόχος του είναι η υποστήριξη των προγραμμάτων σπουδών της ΣΕΥΠ και η κάλυψη των εκπαιδευτικών και ερευνητικών αναγκών των φοιτητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού της Σχολής.

Αναγνωστήρια
Η Βιβλιοθήκη για την καλύτερη εξυπηρέτηση της κοινότητας του Ιδρύματος, έχει δημιουργήσει δύο ηλεκτρονικά αναγνωστήρια, το ένα είναι στην Σ.Τ.Ε.Γ., το οποίο Βρίσκεται στην αίθουσα 201 του κεντρικού κτιρίου και διαθέτει 15 ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Και τέλος το δεύτερο αναγνωστήριο της Σ.ΤΕ.ΤΡΟ.Δ το οποίο βρίσκεται στην αίθουσα 319 του κεντρικού κτιρίου και διαθέτει 15 ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ωρες λειτουργίας:
Κατά τους μήνες Σεπτέμβριο έως και Ιούνιο, Δευτέρα έως και Παρασκευή 8.30 – 17.00
 • Κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, Δευτέρα έως και Παρασκευή 8.30 – 14.00


Η βιβλιοθήκη παραμένει κλειστή τις επίσημες αργίες

Οι υπηρεσίες της βιβλιοθήκης διακόπτονται 15 λεπτά πριν από τη λήξη του ωραρίου, έτσι ώστε να πραγματοποιείται ομαλά η διαδικασία τερματισμού λειτουργίας των μηχανημάτων και ασφάλισης της βιβλιοθήκης.

    

   

Επικοινωνία
ΚΡΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Α.Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Τ.Θ. 141, Τ.Κ. 57400, ΣΙΝΔΟΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΛΛΑΣ
Γραφείο προϊσταμένης: 2310 791123
Γραφείο Δανεισμού και Γενικών πληροφοριών: 2310 791473
Πληροφοριακό Τμήμα: 2310 791469
Website: www.lib.teithe.gr
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σπουδαστήριο Σ.Ε.Υ.Π.
Τηλ.: 2310 – 791483
email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σπουδαστήριο ΣΔΟ
email Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο 2310 - 791234

Αναγνωστήριο Σ.Τ.Ε.Γ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 - 791438.

Αναγνωστήριο Σ.ΤΕ.ΤΡΟ.Δ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 - 791590.