Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης ανήκει στο διεθνές δίκτυο των Γαλλικών Ινστιτούτων και προτείνει μαθήματα γαλλικών για όλα τα επίπεδα, μια σειρά εξετάσεων και τεστ καθώς επίσης και σεμινάρια επαγγελματικής επιμόρφωσης.

Βιβλιοθήκη – Κέντρο πολυμέσων

Η βιβλιοθήκη του ινστιτούτου, πρόσφατα άλλαξε όψη και μεταμορφώθηκε σε ένα πρότυπο κέντρο πολυμέσων με χώρους ανακαινισμένους και σύγχρονο εξοπλισμό. Μηχανογραφήθηκε το υλικό της και εμπλουτίστηκε ένα τμήμα της με CD's, CDRom's, DVD's και κόμικς.

Συλλογή
Η συλλογή της αριθμεί περίπου 10.000 τίτλους γενικού ενδιαφέροντος με προεξέχοντα τον τομέα γαλλικής γλώσσας και λογοτεχνίας. Επίσης περιλαμβάνει ένα τμήμα γαλλικών έργων μεταφρασμένων στα ελληνικά, ένα τμήμα δίγλωσσων βιβλίων για παιδιά και εφήβους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ένα τμήμα οπτικοακουστικού υλικού (κασέτες, CD, CDRom, VHS, DVD), μία επιλογή περιοδικών, ένα τμήμα για εκπαιδευτικούς και ένα κέντρο ενημέρωσης για τη Γαλλία, το Espace EduFrance.

Στον χώρο είναι διαθέσιμοι δύο (2) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με σύνδεση στο διαδικτύου όπου γίνεται φυσικά με περιορισμούς. και επίσης ένα υπολογιστή για δυνατότητα ηλεκτρονικής πρόσβασης στον κατάλογο της βιβλιοθήκης. Τέλος τα μέλη της έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν ταινίες και να ακούν τα CD με τη βοήθεια ακουστικών.

Δανεισμός
Η πρόσβαση στη βιβλιοθήκη είναι ελεύθερη, όμως για να δανειστεί κάποιος χρειάζεται να γίνει μέλος της, προσκομίζοντας μια (1) φωτογραφία, την αστυνομική του ταυτότητα και πληρώνοντας την ετήσια συνδρομή η οποία είναι 25€/έτος. Μειωμένη συνδρομή έχουν όλοι οι φοιτητές, στα 12€/έτος και φυσικά για το προσωπικό και τους σπουδαστές του ινστιτούτου είναι δωρεάν η εγγραφή στην βιβλιοθήκη.

Τα μέλη μπορούν να δανειστούν έως τρία (3) βιβλία και δύο (2) περιοδικά για διάστημα δύο (2) εβδομάδων και ένα (1) DVD για τρεις (3) ημέρες.

Πολιτική απόκτησης νέου υλικού
Η υπηρεσία πολυμέσων ενθαρρύνει τους αναγνώστες, για καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού της, κάθε πρόταση τους για την περαιτέρω αύξηση και εμπλουτισμό των συλλογών του χώρου.

Ωρες λειτουργίας για το κοινό:
Δευτέρα έως Παρασκευή : 09.00 - 20.00
Σάββατο : 09.30 - 13.00 (από την 1η Οκτωβρίου)

 

Επικοινωνία
Λεωφόρος Στρατού 2Α
Τ.Θ. 18104
54007 Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 821231
website: http://www.ift.gr/