Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) ιδρύθηκε το 2000 και είναι Νομικό Πρόσωπο, Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εποπτευόμενο από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (Γ.Γ.Ε.Τ.) του Υπουργείου Ανάπτυξης. Η αποστολή του είναι η διεξαγωγή βασικής και κυρίως εφαρμοσμένης, τεχνολογικής έρευνας με στόχο την ανάπτυξη υπηρεσιών και προηγμένων προϊόντων στους ακόλουθους τομείς:
α) Διεργασιών βιομηχανικής παραγωγής και προηγμένων υλικών
β) Πληροφορικής, τηλεματικής και τηλεπικοινωνιών,
γ) Μεταφορών,
δ) Αγροτικής παραγωγής και ελέγχου των τροφίμων,
ε) Τεχνολογιών αξιοποίησης στερεών καυσίμων και εναλλακτικών μορφών ενέργειας και
στ) Βιοϊατρικών και βιομοριακών ερευνών .

Βιβλιοθήκη
Η βιβλιοθήκη στεγάζονται στο κτίριο διοίκησης του κτιριακού συγκροτήματος του ΕΚΕΤΑ και ιδρύθηκε το 2000. Έχει σαν στόχο να διευκολύνει την μετάδοση της επιστημονικής πληροφόρησης και εξειδικευμένης γνώσης, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους χρήστες του ΕΚΕΤΑ και των συνεργαζόμενων με αυτό ερευνητικών, εκπαιδευτικών και άλλων φορέων.

Δανεισμός
Δικαίωμα δανεισμού από τη Βιβλιοθήκη έχουν όλα τα μέλη της καθώς επίσης και οι εξωτερικοί χρήστες που απευθύνονται σε αυτή. Κάθε χρήστης έχει το δικαίωμα να δανεισθεί μέχρι και (3) τρία τεκμήρια κάθε φορά και ο χρόνος δανεισμού διαρκεί (14) ημέρες. Ανανέωση του δανεισμού μπορεί να γίνει έως και τρείς φορές εφόσον δεν έχει ζητηθεί από άλλο χρήστη.

Υπηρεσίες
Η Βιβλιοθήκη παρέχει τις παρακάτω πληροφοριακές υπηρεσίες στους χρήστες της.
- Σύσταση Βιβλιογραφιών & αρθρογραφιών
- Απαντήσεις σε γενικές & ειδικές ερωτήσεις,
- Εκπαίδευση χρηστών στις παρεχόμενες υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης,
  - Καθοδήγηση χρηστών στη χρήση των ηλεκτρονικών εργαλείων (Βάσεις Δεδομένων, Διαδίκτυο, κ.ά.),
  - Επίσης η ΗΠ&Β δίνει, για αποκλειστική χρήση μόνο στα εντός ΕΚΕΤΑ μέλη της, τη δυνατότητα παραγγελίας ενός φωτοαντιγράφου ΦΕΚ.

Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή 09.00 πμ. - 4.00 μμ.

Παραμένει κλειστή το Σάββατο και την Κυριακή, κατά τη διάρκεια όλων των επίσημων εορτών, Χριστούγεννα, Πάσχα, Δεκαπενταύγουστο, κλπ, και επίσης κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών ταξιδιών του επιστημονικού προσωπικού (συμμετοχή σε συνέδρια, σεμινάρια, κλπ.).

 
  


Επικοινωνία
6ο Χλμ. Οδού Χαριλάου-Θέρμης
Τ.Θ. 60361, 570 01 Θέρμη, Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 498154
Fax: 2310 498150
website: http://www.certh.gr/library.el.aspx
e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.