Το όνομα μου είναι Μπακρατσά Ρία και χαιρετώ όσους διαβάζουν αυτό το μικρό βιογραφικό.

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη στις 3 Ιανουαρίου 1985 και μεγάλωσα σε ένα όμορφο χωριό λίγο έξω από αυτή, τα Λαγυνά. Οι μαθητικές μου σπουδές περατώθηκαν στο γυμνάσιο – λύκειο του Λαγκαδά από όπου προβιβάστηκα στο ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης στο τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και συστημάτων πληροφόρησης.

Τα φοιτητικά μου χρόνια πέρασαν πολύ όμορφα και παράλληλα δημιουργικά αφού μπόρεσα να πάρω κάποιες επιπλέον γνώσεις και πτυχία που επιθυμούσα. Η σχολή με προετοίμαζε για κάτι που στην Ελλάδα δεν έχει μέλλον, δηλαδή για μια βιβλιοθήκη.

Το 2008 εργάστηκα στην Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για ένα εξάμηνο πραγματοποιώντας την πρακτική μου άσκηση. Η βιβλιοθήκη αυτή ήταν για μένα ένα μεγάλο σχολείο αφού βίωσα την λειτουργία μιας μεγάλης βιβλιοθήκης ενός Πανεπιστημίου που είναι πρότυπο στον χώρο και μπόρεσα να διαχειριστώ καταστάσεις που δεν μπορείς να τις καταλάβεις στην θεωρία παρά μόνο στην πράξη. Ήταν τιμή για εμένα και ευχαριστώ που με δέχτηκαν.

Μετά από κει δυστυχώς δεν μπόρεσα να εξασκήσω μέχρι αυτή τη στιγμή το επάγγελμα του βιβλιοθηκονόμου. Εργάζομαι σε μια μεγάλη ιδιωτική επιχείρηση και ευελπιστώ στο μέλλον να μπορέσω να πραγματοποιήσω τα όνειρα που έχω.

Το ΤheLib.gr είναι το μόνο που έχει απομείνει να με συνδέει με τον κλάδο της βιβλιοθηκονομίας και μου δίνει το έναυσμα να συνεχίσω.

Μέσα από αυτό μπήκα λίγο στο χώρο του Web Design και είναι κάτι που μου αρέσει και προσπαθώ να μάθω όλο και περισσότερα. Γενικά πολλές ώρες την ημέρα ασχολούμαι με το internet, το blogging και άλλες δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με το web.

Κάτι άλλο που αγαπώ είναι διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων και οι φωτογραφίες.

Αυτά τα λίγα για μένα… Με τιμή προς όλους εσάς που με διαβάζουν….

Ρία Μπακρατσά