Η δανειστική βιβλιοθήκη στο Δήμο Σταυρούπολης ιδρύθηκε το 1982. Σήμερα λειτουργεί στον τρίτο όροφο του Κέντρου Πολιτισμού ‘ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ’ και αριθμεί 1.748 εγγεγραμμένα μέλη.

Επιπλέον διαθέτει μια αρκετά μεγάλη αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων σε άλλο όροφο του κτιρίου, στην οποία μπορούν να οργανωθούν εκπαιδευτικές, μορφωτικές, ψυχαγωγικές δραστηριότητες της βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με σχολεία και άλλους φορείς.

Συλλογή
Διαθέτει 6.771 βιβλία ποικίλων θεμάτων, για παιδιά, μαθητές και ενήλικες. Περιλαμβάνει υλικό για επιστήμες, τεχνολογία, τέχνες, φιλοσοφία, ιστορία, λογοτεχνία και συνεχώς εμπλουτίζεται η συλλογή της με αγορές και δωρεές.

Σύντομα πρόκειται να λειτουργήσει χώρος αναγνωστηρίου και θα υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές με δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Δανεισμός
Για κάθε δανεισμό είναι απαραίτητη η κάρτα μέλους η οποία προϋποθέτει την καταγραφή των προσωπικών στοιχείων από την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο του χρήστη. Το κάθε μέλος μπορεί να δανειστεί έως δύο (2) βιβλία κάθε φορά και για χρονικό διάστημα δύο (2) εβδομάδων. Επιπλέον είναι δυνατό να ανανεωθεί ο δανεισμός τηλεφωνικά, αρκεί η ανανέωση να γίνει έγκαιρα και το συγκεκριμένο υλικό να μην έχει ήδη ζητηθεί από άλλο μέλος της βιβλιοθήκης.

Ωράριο λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή 8:00 – 14:00Επικοινωνία
Γραφείο Πολιτισμού
Λαγκαδά 221 Τ.Κ. 56430 Σταυρούπολη
Τηλ.: 2313 302836
email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
website: https://pavlosmelas.gr/δομές-δράσεις/πολιτισμός/πολιτιστικές-δράσεις/δημοτικές-βιβλιοθήκες-4/βιβλιοθήκη-σταυρούπολης/