Οι πρώτες αναφορές για την ίδρυση της Δημοτικής βιβλιοθήκης Πολίχνης γίνονται στα πλαίσια λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου. Η αρχή της δημιουργίας της εντοπίζεται το 1988 όπου έγιναν οι πρώτες προσπάθειες συγκέντρωσης υλικού και συγκεντρώθηκαν στον χώρο του Δημαρχείου.

Ο χώρος που στεγάζεται σήμερα η βιβλιοθήκη εγκαινιάστηκε το 1994 και από το 2000 και μετά λειτουργεί κανονικά σε καθημερινή βάση.

Συλλογή
Η βιβλιοθήκη αριθμεί περίπου 16.000 τίτλους και υπάρχει μεγάλη συλλογή πληροφοριακών βιβλίων, σημαντικό βοήθημα στους εφήβους για τις σχολικές τους εργασίες. Όμως και ο ενήλικας μπορεί να βρει μια πλούσια συλλογή ελληνικών και ξένων λογοτεχνικών βιβλίων.

Επιπλέον στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης υπάρχουν πέντε (5) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με πρόσβαση στο διαδίκτυο διαθέσιμοι στους χρήστες δωρεάν.

Δανεισμός
Με την ταυτότητα ή το διαβατήριο του μπορεί ο καθένας να γίνει μέλος της βιβλιοθήκης και να δανείζεται για 21 ημέρες βιβλία. Εάν είναι δημότης της Πολίχνης μπορεί κανείς να δανειστεί έως και έξι (6) βιβλία, ενώ αν είναι δημότης από άλλου Δήμου έως και τρία (3) βιβλία.

Α.Μ.Ε.Α.
Στην βιβλιοθήκη του δήμου Πολίχνης υπάρχει πρόσβαση από άτομα με κινητικές δυσκολίες αφού διαθέτει ειδική ράμπα.

Ωράριο Βιβλιοθήκης
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 8.30 – 15.45
Tρίτη, Παρασκευή 8.30 – 20.00

 

Επικοινωνία
Ίμβρου 2, Τ.Κ. 56533, Πολίχνη, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 640244
Fax: 2310 587668
E-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
website: http://argo.ekt.gr/Opac2_6/Help/Databases/ELL/DB_Polixnhs_EL_.html