Το νεόχτιστο τριώροφο κτίριο που στεγάζει την δημοτική βιβλιοθήκη της Νεάπολης εγκαινιάστηκε το 2007 και αποτελεί πραγματικά ένα στολίδι για τον δήμο.

To κτίριο και είναι διανεμημένο ως εξής: Στον ισόγειο του κτιρίου βρίσκεται το τμήμα επεξεργασίας υλικού καθώς και ένας μεγάλος χώρος που διαθέτει ηλεκτρονικούς υπολογιστές για το κοινό. Στον πρώτο όροφο βρίσκεται το τμήμα ενηλίκων και στον δεύτερο όροφο του κτιρίου στεγάζεται το παιδικό - εφηβικό και πληροφοριακό τμήμα της βιβλιοθήκης, όπως επίσης και τα φωτοτυπικά μηχανήματα. Τέλος στον τρίτο όροφο υπάρχει ένα μεγάλο αναγνωστήριο το οποίο προσελκύει πολύ κόσμο λόγο της όμορφης θέας που προσφέρει και το ευχάριστο περιβάλλον πραγματικά εμπνέει πολλούς χρήστες για μελέτη.

Συλλογή
Η συλλογή της δημοτικής βιβλιοθήκης της Νεάπολης αριθμεί περίπου 12.000 τίτλους και εμπλουτίζεται συνεχώς. Το υλικό της καλύπτει τις ανάγκες των χρηστών, τόσο της προσχολικής ηλικίας όσο και των ενηλίκων, και είναι ταξινομημένο σύμφωνα με το ταξινομικό σύστημα του M. Dewey.

Οι βασικές κατηγορίες είναι: ελληνικό και ξένο μυθιστόρημα, διήγημα, βιογραφίες, ιστορία, γεωγραφία, κοινωνικές επιστήμες, καλές τέχνες, θρησκεία, ποίηση, λογοτεχνία-ρητορική, φυσικές και θετικές επιστήμες, ψυχολογία, φιλοσοφία, εικονογραφημένες ιστορίες και παραμύθια.

Υπάρχουν αρκετά τερματικά για να μπουν οι χρήστες στο διαδίκτυο δωρεάν και αυτή την στιγμή η βιβλιοθήκη είναι στην φάση μηχανογράφησης του υλικού της στο ABEKT 5,6, ώστε αργότερα να υπάρχει online κατάλογος για αναζήτηση από τους ίδιους τους χρήστες.

Δανεισμός
Κάθε χρηστής μπορεί να γίνει μέλος της βιβλιοθήκης προσκομίζοντας την αστυνομική του ταυτότητα και έπειτα μπορεί να δανειστεί δύο (2) για δεκατέσσερις (14) ημέρες.

Α.Μ.Ε.Α.
Το κτίριο της βιβλιοθήκης δίνει πλήρης πρόσβαση σε άτομα με κινητικά προβλήματα, αφού διαθέτει ειδική ράμπα, ανσασέρ και ειδική τουαλέτα.

Ωράριο Βιβλιοθήκης
Δευτέτα – Παρασκευή 9.15 – 19.45


Επικοινωνία
Αμασείας 21, Νεάπολη
τηλ.2310 635060
email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.